Bírósági végzés

Bírósági felülvizsgálat: mégis lesz brazil-angol meccs a Maracanában!

A Maracana, amelyet április 27-én adtak át, az egyik helyszíne lenne a június 15-én rajtoló Konföderációs Kupának, valamint a jövő évi vb-n hét meccs - köztük a döntő - otthonául szolgálna.

2013.05.31 08:41MTI
Fotó: MTI

Bírósági végzés szerint vasárnap nem lehet megrendezni a legendás arénában, a riói Maracanában a brazil-angol barátságos labdarúgó-mérkőzést, mert a stadion nem felel meg minden biztonsági előírásnak.

A még az 1950-es világbajnokságra készült, most 500 millió dollárért felújított Maracana mellől például az építési törmelékek egy részét nem szállították el, ráadásul a találkozót szervező Brazil Labdarúgó Szövetség több hatósági engedélyt, igazolást sem tudott bemutatni.

A Maracana, amelyet április 27-én adtak át, az egyik helyszíne lenne a június 15-én rajtoló Konföderációs Kupának, valamint a jövő évi vb-n hét meccs - köztük a döntő - otthonául szolgálna.

Az angol válogatott már Rióban tartózkodik. Kérdés, hogy a Maracana mégis engedélyt kap-e, vagy ha nem, akkor át tudják-e vinni a meccset egy másik stadionba.

Bírósági felülvizsgálatot követően végül mégis engedélyt kapott a legendás riói Maracana Stadion arra, hogy otthont adhasson vasárnap a Brazília-Anglia barátságos labdarúgó-mérkőzésnek.

Az első végzés szerint a legendás létesítmény nem felelt meg minden biztonsági előírásnak, azonban a később beérkező igazolások és engedélyek után mégis zöld utat kapott a rendezés. Az érintettek a bürokrácia hibájával magyarázzák, hogy az elmúlt fél napot a káosz jellemezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.