Tud róla

A Dortmund érdeklődik Benteke iránt

A német Bundesligában szereplő Borussia Dortmund érdeklődik az Premier League-ben vitézkedő Aston Villa gólfelelőse, Christian Benteke iránt. A belga fiatal az idei formájával sok együttes figyelmét felkeltette, amihez most nyilvánosan is csatlakozott a német klub.

2013.05.17 11:32ma.hu

A 22 esztendős futballistát a birminghamiek tavaly nyáron 7 millió fontért szerezték meg a Genktől. A játékos ügynöke szerint az angol csapat támadója a Borussia Dortmundon kívül más klubok érdeklődését is felkeltette. Az idei formáját és a 23 megszerzett gólját tekintve ez nem csoda, pedig ez a belga válogatottnak  még csak az első éve a Premier League-ben.

A dortmundiak igazolásaiért felelős vezetője, Michael Zork ott volt a Chelsea elleni szombati mérkőzésen, és élőben is megcsodálhatta a találkozón gólt szerző Benteke teljesítményét, akit a német együttes a valószínűleg távozó Robert Lewandowski helyére szerződtetne. Benteke számára vonzó lehet egy ilyen nagy klub hívása, így az utánpótlás szinten többszörös magyar válogatt Bajner Bálint még egy riválist kaphat.

A csatár iránti fokozott érdeklődésre való tekintettel a játékos ügynöke, Eris Kismet is nyilatkozott.

„Természetesen tudok a Dortmund érdeklődéséről, és arról is, hogy a német klub a hétvégén elküldte a megfigyelőjét a Villa Parkba, de Christian jelenleg az Aston Villa játékosa, és egyelőre ezen a téren nem változott semmi” – jelentette ki Kismet.

„Nagyon sok csapat érdeklődött Christianért. Végre biztossá vált, hogy jövőre is az első osztályban szerepel az együttes, így komolyabban is elkezdhetünk foglalkozni az átigazolási ügyekkel. Egy ilyen gólerős szezont követően természetes, hogy sokan megkeresnek minket, de még tisztáznunk kell az Aston Villa terveit a következő szezonra.”

A belga a szezon utolsó mérkőzésén már biztosan nem nyűgözheti le az iránta érdeklődő csapatokat, miután a Chelsea elleni találkozó 58. percében kiállították, így a kieső Wigan ellen nem játszhat vasárnap.

A birminghami együttes egyébként tavaly is éppen hogy elkerülte a kiesést, így talán megfontolandó lenne Benteke megtartása, valamint egyéb erősítések végrehajtása, amivel a következő szezonban talán elkerülhető lenne a sorozat hajrájában a kieséstől való félelem.

Vasárnap a Villa a már biztos kieső Wiganhez látogat, a sport fogadási hírek oddsait is figyelembe véve pedig kiegyenlített találkozóra van kilátás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.