Sorsoltak az UEFA kupában

A Debrecen kazah, a Győr grúz ellenfelet kapott

A Magyar Kupa-győztes Debrecen a kazah Sahtar Karagandát, míg a bajnoki bronzérmes Győr a grúz FC Zestafonit kapta ellenfélül a labdarúgó UEFA Kupa selejtezőjének első körében.

2008.07.01 19:00MTI

Az európai szövetség nyoni sorsolásán kiderült, hogy a debreceniek idegenben játsszák az első mérkőzést, míg a győriek hazai környezetben. Az "odavágókat" július 16-án vagy 17-én, a második összecsapásokat egy héttel később, július 23-án, vagy 24-én rendezik. 

"A sorsolás óta sikerült annyit megtudni ellenfelünkről, hogy a Honvéddal egy helyen edzőtáboroztak a télen, de nem játszottak egymás ellen." - nyilatkozta Herceg András, a Debrecen klubmenedzsere. "Abból a szempontból mindenesetre talán a legkellemetlenebb ellenfél a kazah csapat, hogy nagyon messze kell utazni hozzá, éppen ezért nagyon fontos lesz, hogy az utunkat jól megszervezzük. A hátralévő időben igyekszünk minél jobban feltérképezni riválisunkat, s arra készülünk majd, hogy a két mérkőzésen kivívjuk továbbjutást" 

"Túl sok információnk még nincs a grúz együttesről, télen egy antalyai tornán a Honvéd 1-0-ra legyőzte ezt a csapatot, ezért felveszem a kapcsolatot Supka Attilával, a kispestiek akkori edzőjével, hátha tud hasznos információval szolgálni" - nyilatkozta Egervári Sándor, a győriek vezetőedzője. 

"A grúz futballt mindig pörgős, hajtós játék jellemezte, épp ezért nem szabad lebecsülni az ellenfelet, de úgy érzem, eséllyel vesszük fel ellenük a harcot" .Egervári azt is elárulta, hogy az együttes képviselői Nyonban egyeztetéseket kezdtek a grúzokkal annak érdekében, hogy a pályaválasztói jogot felcseréljék . Erre a győri stadion építési munkálatai miatt lenne szükség. 

1. selejtezőkör (július 17., július 31.), párosítások:
 
GYŐRI ETO FC-FC Zestafonit (grúz) 
Sahtar Karaganda (kazah)- DVSC-TEVA 
Cserno More Warna (bolgár)-UE Sant Julir (andorrai) 
Pelister Bitola (macedón)-APOEL Nicosia (ciprusi) 
FC Vaduz (liechtensteini)-Zrinjski Mostar (bosnyák) 
Siroki Brijeg (bosnyák)-Partizani Tirana (albán) 
Hapoel Kiryat Shmona (izraeli)-Mogren Budva (montenegrói) 
FC Koper (szlovén)-Vllaznia Shkoder (albán) 
NK Lubljana (szlovén)-Zeta Golubovci (montenegrói) 
Juvenes Dogana (san marinoi)-Hapoel Tel Aviv (izraeli) 
Hajduk Split (horvát)-FC Birkirkara (máltai) 
Milano Kumanovo (macedón)-Omonia Nicosia (ciprusi) 
Marsaxlokk (máltai)-Slaven Koprivnica (horvát) 
FC Salzburg (osztrák)-Banants Jereván (örmény) 
Ararat Jereván (örmény)-AC Bellinzona (svájci) 
Dacia Chisinau (moldáv)-Borac Cacak (szerb) 
Tobol Kostanay (kazah)-Austria Wien (osztrák) 
Hertha BSC (német)-Nistru Otaci (moldáv)  
Legia Warsawa (lengyel)-FC Gomel (fehérorosz) 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.