Evezés

Két egység már biztos Eb-induló a Simády Béla-emlékverseny után

Két egység már kiharcolta az Európa-bajnoki csapatba kerülést az idén 30. alkalommal megrendezett Simády Béla-emlékversenyen, amely a magyar evezősök számára válogatóként is szolgált.

2013.04.28 20:00MTI

A hazai legjobbak mellett szerb és szlovák versenyzők is részt vettek a hétvégi Maty-éri regattán, amelynek első, szombati napján a férfi könnyűsúlyú kétpárban a Galambos Péter, Matyasovszki Dániel duó győzött, míg a normálsúlyúaknál Pétervári Molnár Bendegúz és Papp Gergely kettőse nyert. Női kétpárevezősben ugyancsak a magyar U23-as válogatott, azaz Kurdi Laura és Bácskai Dominika ért elsőként a célba, a férfi négyest pedig a magyar válogatottként induló Juhász Adrián, Simon Béla, Széll Domonkos, Tari János kvartett nyerte.
   
A férfiak kormányos nélküli kettes számában a Vallyon Bence, Novák Edvin páros volt a leggyorsabb, míg a nők azonos számát Hajnal Adrienn és Vasadi Gabriella nyerte. Női egypárevezősben a könnyűsúlyú Samu Lilla lett az első, férfi egypárban pedig Halupa János diadalmaskodott.
   
A vasárnapi versenynap után aztán biztossá vált, hogy a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes és a Galambos, Matyasovszki könnyűsúlyú kétpárevezős ott lesz a május végén kezdődő, sevillai kontinensviadalon - a mostani teljesítményük alapján ugyanis megkérdőjelezhetetlen a hazai fölényük. Utóbbi páros tagjai a szombati győzelem után a zárónapon egypárban is az élen végeztek - Galambos nyert Matyasovszki előtt.
   
Egypárevezősben Széll Domonkos, illetve Szabó Katalin nyert, női kétpárevezősben pedig Sváb Dorottya és Sztankó Zsuzsanna duója lett a legjobb. Négypárban a férfiaknál a Budapest Evezős Egyesület-Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyegyesülés győzött, míg a nőknél a Csepel Evezős Klub hajója volt a leggyorsabb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.