"Ne lepődjenek meg, ha lesz még néhány eltiltás"

További doppingeseteket vár az Orosz Atlétikai Szövetség elnöke

A több ellenőrzés miatt további orosz atléták akadhatnak fenn a doppingvizsgálatokon - véli Valentyin Balahnyicsov, az Orosz Atlétikai Szövetség elnöke.

2013.04.08 15:45MTI

"Ne lepődjenek meg, ha lesz még néhány eltiltás a közeljövőben" - jegyezte meg Balahnyicsov azt követően, hogy a nemzetközi szövetség (IAAF) delegációja Moszkvában járt az augusztusi világbajnokság előkészületeit ellenőrizni.
   
Az elmúlt egy esztendőben közel két tucat orosz élversenyző bukott le, közük olimpiai és világbajnokok. Volt, aki kétéves eltiltást kapott, míg az egykori gyalogló, ifjúsági vb-aranyérmes Szergej Morozov soha többé nem indulhat egyetlen viadalon sem.
   
"A dopping ellen csak szigorú szankciókkal lehet harcolni" - tette hozzá az orosz szövetségi vezető.
   
Kiemelte: Oroszországban van messze a legtöbb doppingellenőrzés. Amíg sok ország évi 500 vizsgálatot tart, addig hazájában tavaly 3500 volt, idén pedig 4000 kontroll lesz.
   
"Minél több az ellenőrzés, annál valószínűbb, hogy többen akadnak fenn" - fogalmazott Balahnyicsov.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.