Most először

Európán kívüli csapat is szerepel a Puskás Suzuki Kupán

Húsvétkor ötödik alkalommal rendezik meg Felcsúton és Székesfehérváron a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótornát, amelyen idén először Európán kívüli klub is részt vesz.

2013.03.21 15:10MTI

"Az első köszönet a Suzukié. Válság van, ilyenkor nincs pénz kultúrára, tudományra és sportra. De a Suzuki bátor cég, amely tudja, ilyenkor is előre kell tekinteni, a legjobb befektetés pedig az ifjúság" - mondta az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök, a házigazda Puskás Akadémia alapítója.
 
Az állandó résztvevők, vagyis a Puskás Ferenchez leginkább köthető klubok, azaz a spanyol Real Madrid, a görög Panathinaikosz, a Budapest Honvéd és a Puskás Akadémia mellett meghívottként már harmadszor szerepel majd a constantai Hagi Akadémia, továbbá idén először vesz részt Európán kívüli klub, mégpedig a Melbourne Football Institute. 

Puskás Ferenc 1989 és 1991 között dolgozott az egyik helyi klub, a South Melbourne csapatának edzőjeként. Puskás rendkívül népszerű volt Ausztráliában, ahol edzősködése idején ugrásszerűen nőtt a nézőszám, és bajnokságot, illetve kupát is nyert együttesével. Csütörtökön megtartották a sorsolást is, amely alapján a március 29. és április 1. között esedékes, 17 éven aluli csapatok számára kiírt tornán a házigazda Puskás Akadémia a 2008-ban győztes Real Madriddal és a Hagi Akadémiával került egy csoportba.
 
A vendéglátón kívül a másik kiemelt, a háromszoros címvédő Budapest Honvédnak az újonc ausztrál együttesen és a Panathinaikoszon keresztül vezethet az útja a döntőbe.
 
Nyilasi Tibor, a magyar szövetség sportigazgatója elmondta, ezúttal a Puskás Suzuki Kupa egybeesik az U17-es magyar válogatott Eb-selejtezős tornájával, így a magyar csapatok kénytelenek lesznek pótolni a nemzeti együttesben szereplő játékosaikat. Húsvéthétfőn a helyosztók előtt hagyományosan megrendezik azt a négycsapatos öregfiúk tornát, amelyen a Videoton, a Puskás Akadémia, a Suzuki csapata és az újságíró-válogatott vesz részt. A
 
csoportmeccseket Felcsúton rendezik, a helyosztók és a döntő helyszíne a székesfehérvári Sóstói Stadion lesz. A bronzmeccset és a finálét a Sport TV közvetíti. Csütörtökön, az úgynevezett nulladik napon az ünnepélyes nyitóvacsora előtt a csapatok Puskás Ferenc új szobrának leleplezésén vesznek részt az Óbudai Promenádon, melynek neve hamarosan Puskás Öcsi tér lesz.

A torna programja: 
március 29., péntek: 
A csoport:
Puskás Akadémia-Hagi Akadémia (román), Felcsút 14.00 
B csoport: 
Budapest Honvéd-Melbourne Football Institute (ausztrál), Felcsút 16.15 

március 30., szombat: 
B csoport: 
Budapest Honvéd-Panathinaikosz (görög), Felcsút 14.00 
A csoport: 
Puskás Akadémia-Real Madrid (spanyol), Felcsút 16.15 

március 31., vasárnap: 
A csoport: 
Hagi Akadémia-Real Madrid, Felcsút 14.00 
B csoport:
Melbourne Football Institute-Panathinaikosz, Felcsút 16.00 

április 1., hétfő: 
5. helyért, Székesfehérvár, Sóstói Stadion 13.00 
3. helyért, Székesfehérvár, Sóstói Stadion 15.00 
döntő, Székesfehérvár, Sóstói Stadion 17.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.