Sakk

Polgár Judit életében egyre kisebb szerepet kap a versenysakk

Polgár Judit életében kezd visszaszorulni a versenysakk

2013.02.04 23:58MTI

"Sok meghívást lemondtam egyéb elfoglaltságaim miatt. Ami azonban biztos, hogy májusban két partit játszom Zsófi nővéremmel. Ez nagyon érdekes lesz, mert nem szoktunk egymással sakkozni" - mondta minden idők legjobb női sakkozója arra a kérdésre, hogy idén milyen tornákon vesz majd részt.
   
A 36 éves nagymester, aki 12 esztendős kora óta folyamatosan vezeti a női világranglistát, arról is beszélt, hogy az utóbbi tíz évben nagyon sokat fejlődött a női sakk, legfőképpen Kínában. Most már a legjobb tíz játékost saját nagymester segíti a felkészülésben, illetve számukra is első a sakk.
   
Polgár Judit korábban kizárta, hogy női mezőnyben is megmérettesse magát, de ezúttal úgy fogalmazott, hogy megfelelő felkérés esetén, ha össze tudná egyeztetni egyéb teendőivel, vállalna ilyen jellegű kihívást.
   
A sportág élő legendája jelenlegi elfoglaltságai között említette, hogy májusban kell leadnia az angolul megjelenő, három részesre tervezett szakkönyvének második kötetét, valamint népszerűsíti az általános iskolák számára a jövő tanévtől választható tehetségfejlesztő sakk tantárgyat.
   
Polgár Judit a hétfői sajtótájékoztatón egyúttal bemutatta az Apple készülékekre 2,69 euróért letölthető új alkalmazását, amely Polgár Judit sakkjátszótere néven angolul és magyarul is elérhető. Elmondása szerint ezzel a programmal a gyerekek játszva megtanulhatnak sakkozni, előbb a táblával, majd a bábukkal ismerkedhetnek meg, s mindegyik figurához különböző feladatok kapcsolódnak.
   
Az alkalmazás az ugyanilyen nevű, Zsófi nővérével közösen elkészített, kisgyerekeknek szóló munkafüzet alapján született meg. "Ez egy újabb platform a fiatalok elérésére" - mondta Polgár Judit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.