Jégkorong

Ötvenezer fő lesz a hokis európai bajnoki nézőrekord

Európai nézőrekord dől meg a német jégkorongbajnokságban a szombati Nürnberg Ice Tigers-Eisbären Berlin szabadtéri mérkőzésen.

2013.01.03 16:35MTI

Az úgynevezett Winter Game-et az élvonalbeli 1. FC Nürnberg futballstadionjában rendezik, és a Német Jégkorong Szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint mind az 50 ezer jegy elkelt, így biztosan megdől a legnézettebb bajnoki hokimeccs csúcsa Európában: a Jokerit-IFK találkozót 2011 februárjában 36 444-en látták Helsinkiben.
   
A német bajnokság eddigi csúcsa 18 700 néző volt, ennyien követték 2002 áprilisában a helyszínen a Köln-Mannheim meccset.
   
Ami a válogatott találkozókra vonatkozó rekordot illeti, 2010. május 7-én a németek 77 803 néző előtt győzték le 2-1-re az Egyesült Államokat Gelsenkirchenben, a hazai rendezésű világbajnokság nyitónapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.