Csak a három ponttal lenne elégedett Ibrahimovic

Győzelemre éhesek a svéd labdarúgók

Csakis a három pont megszerzésével lenne elégedett pénteken, a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőn Erik Hamrén, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, valamint Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan klasszis játékosa.

2011.09.01 15:56MTI

"Azért vagyunk itt, hogy győzzünk. Zlatannal hasonló a mentalitásunk, így én is minden mérkőzést meg szeretnék nyerni. - nyilatkozta a vendégek csütörtöki sajtótájékoztatóján a szakember. - A legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk. Természetesen előfordulhat, hogy néhány játékosnak rossz napja van, de megfelelő hozzáállással az ilyen esetekben is el lehet érni jó eredményt."
   
A tréner hozzátette: a magyarok oldaláról főként a támadójátékosokra kell majd figyelniük, ugyanakkor senkit nem akart kiemelni Egervári Sándor csapatából.
   
"Az egyensúly a legfontosabb. Nem elég jól támadni, keményen kell védekeznünk, ha győzni akarunk." - fogalmazott.
   
A korábbi magyar-svéd összecsapásokkal kapcsolatban Hamrén hozzátette: mivel a csapat korábban többször is győzött Budapesten, így pozitív élményekkel térnek vissza a játékosok.
   
Hasonló magabiztossággal nyilatkozott Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan támadója is: "Természetesen nyerni akarok holnap, a döntetlennel nem lennék elégedett. Ugyanakkor ez egy teljesen új mérkőzés lesz, nem szabad összehasonlítani a korábbiakkal, ugyanis a magyarok és mi is sokat fejlődtünk az utóbbi időben."
   
Az eddigi 67 válogatottbeli fellépésén 28-szor eredményes, hórihorgas csatár úgy véli: még a csoportot magabiztosan vezető hollandokat is elcsíphetik, ám ehhez elengedhetetlen számukra, hogy mind a három pontot megszerezzék a Puskás Ferenc Stadionban.
   
"A második hellyel nem foglalkozom, ilyen a mentalitásom, kizárólag az első hely érdekel, azért vagyunk itt, hogy győzzünk." - mondta.
   
Ibrahimovic legutóbbi két budapesti fellépésén egyaránt az "utolsó utáni" pillanatokban rúgott győztes gólt a magyarok ellen, ám szerinte ennek nincs túl nagy jelentősége: "Természetesen nagyszerű érzés, ha az ember az utolsó percekben a góljával el tud dönteni egy mérkőzést. Ugyanakkor a mostani egy új meccs, törekedni kell arra, hogy az ember folyamatosan fejlődjön."

Rudolf: nincs mit veszítenünk

Nincs veszíteni valója a magyar labdarúgó-válogatottnak a pénteki, svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Rudolf Gergely szerint, mivel a csapatot rengeteg sérülés és eltiltás sújtotta, ráadásul az esélyesség terhe is a vendégeket nyomja.

"Nincs mit veszítenünk, aggódjanak ők, mi csak nyerhetünk ezen a meccsen" - jelentette ki csütörtökön, a válogatott telki edzőtáborában tartott sajtótájékoztatón a Genoától kölcsönbe a görög Panathinaikoszhoz került csatár, aki újságírói kérdésre úgy válaszolt, nem sok szó esik Zlatan Ibrahimovicról, a rivális legnagyobb sztárjáról, mert a csapat tagjai elsősorban saját játékukra koncentrálnak. Hozzátette: ettől még persze jól ismerik, de elsősorban mindenki a saját feladatát szeretné megoldani.
   
Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelentette: nem aggódik a sok hiányzó miatt, mert akik pályára léphetnek pénteken, azokon komoly elszántságot tapasztal. A szakember sérülés miatt nem számíthat Dzsudzsák Balázsra, Gera Zoltánra és Szalai Ádámra, Juhász Roland és Vanczák Vilmos pedig eltiltás miatt nem játszhat pénteken.
   
"A győzelmi kényszer ellenére nincs plusz nyomás a játékosokon. A döntetlennel nem egyeznék ki, mert mindig győzelemre játszunk, legyen az ellenfél Spanyolország, Hollandia, vagy éppen Svédország. Persze nyerni nem mindig sikerül" - mondta a magyar szakvezető, aki elárulta, ezen a mérkőzésen Hajnal Tamás lesz a csapatkapitány.

A kérdésre, mely szerint a 80. percben, 1-0-ás vezetésnél az eredmény őrzése, vagy az egymás elleni eredmény fontossága miatt az újabb gól megszerzése lenne-e a cél, úgy válaszolt a szakember, hogy a válogatottban minden meccsen a lefújásig a maximumot kell nyújtani, sosem szabad visszavenni a tempóból.
   
Svédországban tavaly szeptemberben 2-0-ra kapott ki a magyar együttes, s a csoport végeredményénél azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.
   
Hajnal, aki szerint nem plusz motivációt, hanem megtiszteltetést jelent a csapatkapitányi karszalag, azt emelte ki, hogy nem szabad a múlttal foglalkozni, már csak azért sem, mert az elmúlt egy évben sokat fejlődött a magyar csapat. Hozzátette, olyan kiélezett meccsre számít, mint amilyen az utóbbi két hazai meccs volt a skandinávok ellen, de reményei szerint ezúttal nem a vendégek szerzik a győztes gólt az utolsó pillanatokban.

A találkozó pénteken 19:45 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyarok várható kezdőcsapata:

Király Gábor - Varga József, Lipták Zoltán, Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt - Koman Vladimir, Elek Ákos, Hajnal Tamás, Stieber Zoltán - Rudolf Gergely, Szabics Imre

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.