Lemosták őket

Evezős-vb: lemaradt a kvótáról a Varga-Galambos duó

A Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezős egység csak negyedik lett szerdai negyeddöntős futamában, így nem jutott be a legjobb 12 közé a szlovéniai Bledben zajló, olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságon, s ezzel elvesztette az esélyét a kvótaszerzésre.

2011.08.31 12:20MTI

A könnyűsúlyú négypár ugyanakkor döntős. Vargáéknak legalább az első 11 között kellett volna zárniuk a londoni indulási jog kiharcolásához, de mostani szereplésük nyomán a folytatásban csak az alsóházi középdöntőben, azaz a 13-24. helyért harcolhatnak.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a könnyűsúlyú négypárok között érdekelt Pozsár Bence, Matyasovszki Dániel, Markgrúber Balázs és Kitka Gergely alkotta kvartett negyedik lett reményfutamában, így vasárnap vízre szállhat a fináléban. Ez a szám nem szerepel az ötkarikás játékok műsorán. Szerdán még egy magyar hajó versenyez, az Elekes Szilveszter, Hermann Róbert kétpárevezős az alsóházi középdöntőben evez majd délután.

A magyaroknak már csak egy számban maradt esélyük a kvótaszerzésre a vb-n, a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes pénteken száll vízre a legjobb 12 között, s már csupán egy riválisát kell megelőznie a londoni repülőjegy biztosításához. A jövő évi olimpiai helyek legnagyobb része ezen a regattán kel el, a fennmaradó kvóták sorsáról regionális viadalok, majd legvégül a jövő májusi, luzerni kvalifikációs verseny dönt.

A vb-n nem személyek, hanem egységek szereznek indulási jogot, a további viadalokon azonban már személyre szólóak lesznek a kvóták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.