82 éves volt

Elhunyt Mario Vazquez Rana, az ANOC volt elnöke

Nyolcvankét éves korában elhunyt Mario Vazquez Rana, a nemzeti olimpiai bizottságokat tömörítő szervezet (ANOC) volt elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának korábbi tagja.

2015.02.09 15:01MTI

A mexikói sportvezető 1991-től 2012-ig tevékenykedett a NOB-ban, melynek végrehajtó bizottságában 2002-től kapott feladatot. 1979-től 2012-ig vezette az ANOC-ot, s egészen haláláig a Pán-Anmerikai Sportok Szövetségének élén állt.

A NOB közleménye szerint az egykori válogatott sportlövő előbb hazája, majd az amerikai kontinens sportági szövetségének elnöki posztját is betöltötte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.