Ez a realitás?

Ötödik a férfi kajaknégyes 1000 méteren

Az 1000 m-es férfi kajaknégyes ötödik helyen végzett a döntőben a pekingi olimpián.

2008.08.22 11:45MTI

Magyarország kétszeres címvédő volt ebben a számban, de a Sydneyben és Athénban győztes egységből csak Vereckei Ákos maradt hírmondónak, hozzá ezúttal - a többfordulós válogatók végén - a vezérevezős Sík Márton, valamint Beé István és Bozsik Gábor csatlakozott.

A kvartettnek kevés ideje volt a felkészülésre, de tagjai egyöntetűen azt állították, hogy éremért érkeztek a játékokra. S hogy esélyesek lehetnek a dobogóra, azt hétfőn, az előfutamban bizonyították is, hiszen remekül lapátolva, a győztes németektől alig lemaradva másodikként ért a célba.

A beharangozók az Athénban második, vb-címvédő németek és az Európa-bajnok szlovákok csatáját prognosztizálták az aranyért, s részben igazuk is lett, hiszen 600 m-ig a szlovákok vezettek a németek előtt.

Ekkor azonban "megjelentek" a fehéroroszok, akik át is vették a vezetést és hajrát is jól bírva végül - némi meglepetésre - megszerezték az aranyérmet.

A magyarok a gyengébb kezdet - 250-nél nyolcadik hely - után egyre kapaszkodtak feljebb, de az ötödik hely a végállomást jelentette számukra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.