Szocsi 2014 - Szerencsés kínai győzött női 500-on

Összes riválisa elesett, megnyerte a gyorskorcsolya futamot

Mindhárom riválisa elesett a döntőben, így az első körben még utolsó kínai Li Csien-zsou nyerte meg a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számát a szocsi téli olimpián.

2014.02.13 14:05MTI

A fináléban Linél dél-koreai, olasz és brit riválisa is jobban rajtolt, ám a második kör elején a brit Elise Christie levágta a kanyart, s belülről kilökte Arianna Fonatanát, egyben pedig megbillentette a vezető Park Szeung Hit, aki szintén elesett. Ezután a kínainak már nem volt nehéz dolga, csak arra kellett figyelnie, hogy talpon maradjon, míg riválisai a helyezésekért küzdöttek.

A célba végül a brit ért be másodikként, ám a döntő után "tarolásáért" a zsűri kizárta, így Fontana lett az ezüst-, Park pedig a bronzérmes.

Ebben a számban az egyetlen magyar induló, Keszler Andrea hétfőn, az első körben búcsúzott.

Eredmény:
rövidpályás gyorskorcsolya, női 500 m, olimpiai bajnok:
-------------------------------------------------------
Li Csien-zsou (Kína) 45.263 másodperc
2. Arianna Fontana (Olaszország) 51.250
3. Park Szeung Hi (Koreai Köztársaság) 54.207

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.