Aranyérmes magyar sportolóval bővült

Tíz új tag az Olimpiai Bajnokok Klubjában

Tíz taggal, a nyári londoni játékokon aranyérmes magyar sportolóval bővült hétfőn az Olimpiai Bajnokok Klubja, amely a Hadtörténeti Múzeumban tartotta klubnapját.

2012.09.17 19:09MTI

A tíz újdonsült klubtagból a kardozó Szilágyi Áron, a kalapácsvető Pars Krisztián, illetve a Kökény Roland, Dombi Rudolf férfi kajakpáros vett részt az eseményen. Mellettük az úszó Gyurta Dániel, a tornász Berki Krisztián, a kajakosok közül Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina, valamint az úszók 10 km-es viadalán győztes Risztov Éva került be az elit társaságba. A régi bajnokok előtt Nébald György elnök köszöntötte a londoni hősöket, majd arra kérte a tagokat, hogy egyperces néma felállással emlékezzenek meg a napokban elhunyt Csernai Tibor olimpiai bajnok labdarúgóról.

Nébald György ezután felidézte a londoni olimpia magyar vonatkozású eseményeit, szólt mindazokról, akiknek részük volt a sikerben, a versenyzőktől az edzőkön, a családtagokon és barátokon át a szurkolókig.

"Ezúttal szurkolóként itthonról néztem végig a játékokat, s az élmények hatására kislányaim mindig olimpiásat akartak játszani" - mondta el személyes élményét az ötkarikás aranyérmes kardvívó.

Ezt követően egy rövid filmösszeállításban is megelevenedtek a londoni magyar győzelmek és érmek.

Az első magyar aranyérem szerzője, Szilágyi Áron kardvívó arról beszélt, hogy a Londonban jó napot fogott ki, és remek stáb segítette útját a dobogó tetejéig. Edzője, Somlai Béla megemlítette, hogy tanítványa sikerének hatására sok kisgyerek jelentkezett a Vasasba vívni.

Az esemény végén az új bajnokok szalagot kötöttek arra a csapatzászlóra, amelyet 12 éve Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége adományozott az olimpiai csapatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.