Internetről lesik a módszereket - sajnos

Állj! Örökre károsíthatod fogaid a házi fehérítéssel!

A különféle interneten található fogfehérítési módszerekkel foguk épségét teszik kockára a tinik. Az egészségügyi szakemberek szerint ezek a "csináld magad" módszerek akár visszafordíthatatlan károkat is okozhatnak.

2011.06.16 13:00medipress.hu

A házi készítményekben általában a szódabikarbóna és a hidrogén-peroxid a fő összetevők.

Noha a sütőport évek óta alkalmazzák fogtisztításra, gyerekek kezében veszélyessé válhatnak ezek az alapanyagok – fejtette ki Dr. Brad Wright, az Ausztrál Fogászati Társaság queenslandi tagozatának elnöke.

"Ha hosszú távon nem a megfelelő mennyiséget alkalmazza valaki az összetevőkből, károsíthatja a fogzománcot, az ínyt, és fertőzésveszélynek teszi ki magát. Ráadásul a zománc károsodásával éppen a sárgás színű dentin fog előtűnni, ami a zománc alatt található. Az érzékeny dentin így védtelenné válik, az ínyek pedig elfertőződnek, ahonnan a baktériumok bekerülnek a véráramba. Ha pedig a fehérítőanyagot lenyeli valaki, az komoly gyomorpanaszokhoz vezethet" - tette hozzá a szakértő.

A fogfehérítés témaköre azután került most előtérbe, hogy nemrég egy szépségszalonban elvégzett rutin fogfehérítési eljárás során a páciens olyan sérüléseket szerzett, aminek következtében egy hónapig nem bírta megmosni a fogát.

Az eset kapcsán a hatóságok nagyobb figyelmet kívánnak szentelni az olcsó kezelést kínáló, képzetlen "szakemberek" munkájára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.