Menj színházba ősszel!

Csajos szórakozás- 3 színházi előadást ajánlunk vidéken!

A színházi élet nem csak Budapesten, hanem vidéken is színes, változatos, élményekkel teli. Remekművészek,egyedi produkciók és látványos előadások várnak Zalaegerszegen, Pécsett és Kecskeméten is.

2010.09.28 16:00ma.hu

Anton Pavlolics Csehov: Cseresznyéskert

Helyszín: Zalaegerszegi Heves Sándor Színház
Bemutató: 2010. október 15.

Az 1880-as – 1890-es évek orosz újságai gyakran adtak hírt nemesi birtokok árveréséről, Csehov ismeretségi körében is voltak ilyen esetek.

A Cseresznyéskert alapszituációjához hasonló helyzetet gyerekkorában ő maga is átélte: amikor kereskedő-apja eladósodott, a család barátja megígérte, hogy nem engedi a házukat elárverezni és kifizeti az adósságot.

Később olcsón mégis ő vette meg a házat, és a fiatal Anton Csehov továbbra is nála lakott.

Szereplők: Sztankay István, Táncos Adrienn, Sztankay Orsolya, Urházy Gábor Lászó, Mihály Péter
Rendező: Sztarenki Pál

Sztankay István

A nyomorultak

Helyszín: Katona József Színház, Kecskemét
Időpont: 2010. október 1., 3., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 12., 13., 14., 15., 16., 17.

A Victor Hugo regényéből készült musical Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg többszörös Tony-díjas alkotása, amelyet eddig 21 nyelvre fordítottak le.

A darabot 1980-ban Párizsban mutatták be először, majd öt év után Londonban, ahol azóta is megszakítás nélkül játsszák. Végre a regény hazai rajongói sem maradnak le erről a különleges élményről: harminc évvel az első előadás után Kecskemét színházában is láthatja a közönség.

A főszerepben Egyházi Géza és Feke Pál váltják egymást, a felügyelőt Miller Zoltán, Tóth Attila és Vincze Gábor Péter játssza váltott szereposztásban, de feltűnik a darabban többek között Puskás Péter, Simon Boglárka és Koós Réka is.

Nyomorultak

Getto

Helyszín: Pécsi Nemzeti Színház
Időpont: október 6., 8., 9., 22., 31.

A Joshua Sobol tollából származó darabot 1984-ben mutatták be, ami egy csapásra világhírűvé vált. Az ismert drámaíró és rendező a vilniusi gettót választotta története helyszínéül, ahol - a feltételezések és dokumentumok szerint is - működött valamilyen színház.

Az érdekes és izgalmas történetet most a Pécsi Nemzeti Színház tűzte műsorára, amiben a Pécsi Balett, a Budapest Klemzer Band és a Pécsi Nemzeti Színház Énekkara is közreműködik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.