Szörnyű álmatlanság gyötörte a popkirályt

Képek - Orvosa vallott: Jacko jól tudta, mit kap, könyörgött a "tejért"

Michael Jackson olyannyira nem tudott aludni a tragikus napot megelőző éjjel, hogy hiába döntötte el orvosa a Propofol-adagja csökkentését, más szerek nem használtak, és a popsztár könyörgött egy újabb adagért - vallotta Murray doktor.

Gyász: Jacko búcsúztatásán a család, a kollégák és barátok képgaléria

2009.08.27 09:50ma.hu

Súlyosan gyógyszerfüggő volt Michael Jackson, aki pontosan tudta, mit és milyen mennyiségű szert kap - ezt vallotta a június 25-én váratlanul elhunyt popkirály orvosa a nyilvánosságra került vizsgálati dokumentumok szerint - írja a brit Telegraph.

Ebből az is kiderül, hogy Jacko álmatlan éjszakái hetekkel azelőtt kezdődtek, hogy 50 fellépésből álló koncertsorozata kezdetét vette volna.

Dr. Conrad Murray elmondása szerint az énekes pontosan tudta, hogy milyen szereket kap. Éjszakánként az orvos 50 milligramm Propofolt adott be neki intravénásan.

Ám mivel attól tartott, hogy Jackson függő lesz, június 22-én úgy döntött: megfelezi az adagot és helyette más, Lorazepam és Midazolam nevű szereket ad még a sztárnak, melyek enyhébb szerek.

Jacko orvosa, Conrad Murray

Egy pár napig ez működött is, de 24-én éjjel újra álmatlanság gyötörte Michael-t.

Murray június 25-én hajnalban, fél kettőkor 10 milligramm Valium-ot, majd 2 órakor két milligram Lorazepamot adott Jacko-nak. 3 órakor két milligram Midazolammal egészítette ki mindezt.

Mivel azonban a popsztár továbbra sem bírt aludni, újabb Lorazepam adag következett reggel 5 órakor, majd egy Midazolam fél nyolckor.

Dr. Conrad Murray a dokumentumok szerint azt vallotta, hogy mialatt Jackson a gyógyszeradagokat kapta, ő egy monitoron figyelte a pulzusát.

Csakhogy a továbbra is álmatlanul forgolódó Michael könyörögni kezdett a Propofol-ért, amelyet fehér színű folyadék állaga miatt csak "tej"-nek nevezett.

10 óra 40-kor Murray be is adott neki belőle 25 milligrammot, de Jacko Lidocain-t is kapott.

A doktor elmondása szerint ekkor valóban el is aludt - csakhogy, úgy tűnik, örökre...

Murray kiment a vécére, ám az a néhány perc alatt, míg távol volt, Michael Jackson szervezete felmondta a szolgálatot.

Mindössze két perc telt el, amikor Murray visszajött, de a popsztár már nem lélegzett. Az orvos ekkor hívta ki a mentőket.

Tovább fagyasztják Jacko testét

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.