A kezdeményezés kudarcra van ítélve?

Nobel-békedíjat követelnek Michael Jacksonnak!

Az online petíciót több mint 15 ezren írták már alá, mégis szinte biztos, hogy a kezdeményezés kudarcra van ítélve

2009.08.05 18:20MTI

Több mint 15 ezren írták alá azt az internetes petíciót, amelyben kérik: a 2010. évi Nobel-békedíjat adományozzák a június 25-én elhunyt Michael Jackson popénekesnek.

- "Mi, aláírók, úgy véljük, hogy Michael Jackson egész életében testét-lelkét a gyermekek és az emberiség általános helyzetének javításának szentelte" - áll a Los Angeles-i egyetem egyik antropológia hallgatója által nyitott internetes oldalon.

- "Michael Jackson minden kétséget kizáróan megérdemli a 2010. évi Nobel-békedíjat" - áll az oslói Nobel Intézethez intézett üzenetben (www.petitionspot.com/petitions/mjnobelpeaceprize).

A kezdeményezés azonban szinte bizonyosan kudarcra van ítélve: a Nobel-díjat csak élő személyeknek adományozzák, és csak meghatározott személyek - parlamenti képviselők, miniszterek, korábbi Nobel-díjasok, egyes egyetemi tanárok - tehetnek javaslatokat a jelöltekre.

Életében Michael Jacksont már javasolták megfelelő módon Nobel-békedíjra, de a bizottság nem támogatta a jelölést.

Az 2009. évi 205 jelölt között ott van Barack Obama amerikai és Nicolas Sarkozy francia elnök is. A díjról október 9-én döntenek.

Tudjon meg még többet Jacksonról és haláláról!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.