Örökbe fogadhat egy második gyereket is!

A malawi bíróság belátta- Madonnáé lehet Chifundo James!

Többszöri halasztás és elsőfokú elutasítás után Malawi legfelső bírósága pénteken úgy döntött, hogy Madonna örökbe fogadhat egy második gyereket is az afrikai ország egyik árvaházából.

Madonna gyermekeivel Afrikában! képgaléria

2009.06.13 09:00rtlbulvar.hu

A bíró indoklása szerint a popénekesnő anyagi helyzete stabil, így képes gondoskodni a három éves Chifundo James-ről. A kislány neve egyébként "Köszönöm"-öt jelent.

A sztárnak van egy 12 éves lánya, Lourdes, és egy Malawiból már korábban adoptált kisfia, a négyéves David Banda. Madonna első, 2006-os adoptálása ellentmondásos reakciókat váltott ki a gyerekvédőkből.

Sokan azzal vádolták: hírnevét kihasználva meggyorsította az örökbefogadási folyamatot és nyomást gyakorolt a malawi döntéshozókra.

Hasonló hangok most, a második örökbefogadáskor is hallatszottak. Április elején egy helyi bíróság még elutasította Madonna örökbefogadási kérelmét.

Mint arról már többször is írtnk, Madonna újabb gyermeket szeretne örökbe fogadni Malawiból, ám az afrikai ország hatóságai első alkalommal nem járultak hozzá, hogy a popsztár örökbe fogadhassa a hároméves Mercy Jamest.

Madonna fellebbezett a döntés ellen, és most az ügyvédje, Alan Chinula bejelentette, hogy a másodfokú bíróság kedvező döntést hozott az énekesnőre nézve.

A malawi legfelsőbb bíróság ítéletét hivatalosan csak jövő vasárnap hirdetik majd ki, de a hírek idéznek egy "forrást", aki szerint "már csak a papírmunka van hátra". Az viszont nem derül ki a híradásokból, hogy mivel sikerült meggyőzni a bíróságot, hiszen eredetileg arra hivatkozva utasították el az énekesnő kérelmét, hogy az örökbefogadásra készülő szülőnek minimum 18 hónapot Malawiban kellene töltenie.

Madonna 2006-ban már hazavitt magával egy David Banda nevű kisfiút egy malawi árvaházból, így Mercy James lenne a második örökbefogadott gyermeke.

Tudja meg Ön is az örökbefogadás részleteit!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.