Állatvédelem

Hetekig ült a kutya a ház előtt, miután gazdái elköltöztek - nélküle

Nem bírták a szomszédok nézni, kihívták az állatmentőket.

2022.10.22 20:09ma.hu

A kutyák a leghűségesebb teremtmények, akiket az ember maga mellett tudhat. Ha egy kutya szereti a gazdáját, mindenre képes, hogy feltétel nélküli szeretetét átadja neki. De sajnos sok nagyon imádnivaló kutya nem kapja vissza azt a szeretetet, amit a gazdájának adott.

Így járt egy nagyon hűséges kutya is, aki két hétig várakozott gazdája háza előtt anélkül, hogy tudta volna, hogy a család elköltözött. De szerencsére a szomszédok meglátták szegény kutyát, és kihívták az Everglades Angels Dog Rescue-t, hogy befogadják. A mentőcsapat élelmet, vizet, menedéket, teljes körű orvosi vizsgálatot és némi törődést biztosított neki.

A kutyának a mentőcsapat a Salvatore nevet is adta.

A kutyamenhely szóvivője elmondta: "Salvatore-t hátrahagyták, amikor a családja elköltözött. De ő továbbra is a ház mellett várakozott, abban a hitben, hogy majd visszajönnek érte. A szomszédok elmondták, hogy jó családi kedvenc volt, különösen a két gyermekükkel". Ez még szomorúbbá teszi az egész esetet.

A mentőszolgálat szóvivője szerint Salvatore szemében szomorúság volt, és egy állat szeme sokat tud beszélni. Nem csoda, hogy kezdetben idegesen és agresszíven viselkedett, a csapatnak sok türelemre, szeretetre és odaadásra volt szüksége ahhoz, hogy a kutya megnyugodjon és jól érezze magát.

Szerencsére végül a történet Salvatore számára boldog véget ért. Miután két hónapot töltött a menhelyen, egy szerető család fogadta örökbe. Ők tavaly veszítették el a kutyájukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.