Felük legalább egy meccset megnéz

Tudja, hogy hány nő szereti igazán a focit?

Okos, felsőfokú végzettségű, városban él és egyáltalán nem érdekli a foci - ez jellemzi a világbajnokság meccseit néző nők döntő többségét. Akkor miért ülnek mégis képernyő elé?

2014.06.27 19:25Szilágyi Szabolcs - ma.hu
freedigitalphotos photostock

A Pandora megrendelésére az NRC Piackutató által végzett 18‒59 éves magyar lakosságra reprezentatív kutatás eredménye alapján a gyengébbik nem majdnem fele legalább egy meccset végignéz a világbajnokság alatt. Minden harmadik-negyedik hölgy mindössze néhány mérkőzés erejéig ül a képernyő elé, és csupán 10%-uk tervezi, hogy a meccsek nagy részét követni fogja. Ennél is kevesebben, százból egy nő válaszolt úgy, hogy minden mérkőzést megnéz, ők jórészt igazi focidrukkerek.

Párjuk unszolására tízezer nőből mindössze négy "áldozza fel magát", és nézi meg a világbajnokság összes meccsét. A férfiak kérésére egyébként kétszer annyi hölgy tölti a tévé előtt az estéit, mint pusztán a focisták látványa miatt, a nők csupán 8% vallotta be, hogy a sármos sportolók kedvéért követi a rangadó eseményeit. Ők jellemzően a negyven év alatti, városban élő, alapfokú végzettséggel rendelkező hölgyek közül kerülnek ki.

A legtöbb hölgy, aki a mérkőzések eseményeit rendszeresen nyomon követi jellemzően a harmincas éveiben járó, felsőfokú végzettségű, városi lakos, aki jellemzően nem a sportszenvedélye végett ül le a képernyő elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.