Grammy

Justin Bieber hoppon maradt

Justin Bieber kanadai popénekes és a brit One Direction nevű fiúbanda sem kapott Grammy-jelölést az idén: a fiatal csillagok rajongói a közösségi oldalakon fejezték ki elégedetlenségüket az amerikai Recording Academy (Hanglemez Akadémia) döntésével kapcsolatban.

2012.12.09 16:29MTI

Idén a fun. nevű amerikai indie-pop együttes és Frank Ocean rapper kapta a legtöbb, szám szerint hat jelölést, karöltve a The Black Keys nevű formációval, a Mumford & Sons bandával, Jay-Z-vel és Kanye Westtel. A testület azonban könyörtelenül átsiklott az év néhány legnagyobb durranásának számító és kereskedelmi szempontból is legsikeresebb előadója felett.

A 18 esztendős Justin Bieber, aki három American Music Awards díjat is bezsebelt novemberben, csendben fogadta a jelöltség elmaradásának a tényét, ám menedzsere, Scooter Braun nem tudta szó nélkül hagyni a dolgot. A Twitter mikroblog portálon közzétett bejegyzésében rámutatott, hogy ebben a szakmában az állandó mozgásban levés jelenti a legnagyobb kihívást, és ügyfelének ezt sikerült teljesítenie.

"Sikeres album és teltházas koncertsorozat áll mögötte, miközben rengeteg embert sikerült megnyernie magának" - húzta alá Braun, aki szerint az előadót ezúttal igazán megillette volna az elismerés.

A popcsillag 31 millió Twitter-követőjének nagy része szinte azonnal reagált a menedzser bejegyzéseire, hangot adva elégedetlenségének. Bieber, aki ez idáig sosem nyert Grammy-díjat, júniusban adta ki Believe című nagylemezét, amelyből eddig több mint 1,1 millió példányt kapkodtak el a rajongók.

A One Direction nevű brit fiúbanda szintén jelöletlenül maradt az idén, annak ellenére, hogy az Up All Night című debütáló nagylemezük az amerikai Billboard 200-as albumeladási lista első helyén rajtolt. Az ötös fogat szintén teltházas koncerteket adott szerte a világon, és három díjjal tért haza az idei MTV Video Music Awards díjátadóról.

A Grammy-díjakat az amerikai Recording Academy ítéli oda 81 kategóriában. Idén Lady Gaga, Nicki Minaj és a dél-koreai rapper, Psy sem kapott jelölést, úgyhogy ők is gyomorgörcs nélkül ülhetik végig a február 10-ére kitűzött Los Angeles-i díjátadó gálát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.