Mi vár a pályakezdő fiatalokra?

Képek - Kapunyitási pánik tört ki Kárász Róberten

Több ezren vettek részt a Zánkán első alkalommal megrendezett Kapunyitási Pánik Fesztiválon, amely két társadalmi ügyet és egy nemzetközi díjat követett.

Kitört a kapunyitási pánik a fiatalokon képgaléria

2012.08.28 16:29TV2

2 társadalmi ügy és egy nemzetközi díj után egy fesztivál

A saját ötleten alapuló kezdeményezés középpontjában az érettségizők, frissdiplomások és a pályakezdők állnak, vagyis a 18-30 éves korosztályt érinti. A fesztivál ötletadója és kezdeményezője Kárász Róbert, a TV2 műsorvezetője, aki az Ezer Lámpás Éjszakája és a Fogadj Örökbe Egy Macit programjai után a ProSiebenSat.1 nemzetközi médiavállalat díjában is részesült.

3 nap, 20 előadás, bemutatkozott a TV2 Akadémia

A fesztiválon szakmai előadásokat hallgathattak a fiatalok, amelyek a pályaorientációban és az elhelyezkedésben nyújtottak segítséget, de jelentős hangsúlyt fektettek a külföldi ösztöndíjak elnyerésének lehetőségeire is. Hatalmas érdeklődés fogadta a TV2 Akadémia és a csatorna gyakornoki programjának bemutatkozását, amelyet több száz – a helyszínen tartózkodó – gólya kísért figyelemmel.

Pánikban szenvedő sztárok és zenészek

A szakmai programokat és előadásokat sport, illetve könnyűzenei programokkal zárták a szervezők. A fellépők közt olyan népszerű fiatalok is voltak, akik korábban a saját bőrükön érezhették a kapunyitási pánikot. Fellépett a Hősök, Fluor Tomi, Tóth Gabi, Sugarloaf, Kelemen Kabátban, Children of Distance, Anima Sound System, Johnny K Palmer és az Animal Cannibals.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


Londoni hőseink a pánik ellen

Magyar olimpikonjaink is ellátogattak a Kapunyitási Pánik Fesztiválra, ahol közönségtalálkozó keretében meséltek a sikerig vezető útról. A kerekasztalbeszélgetések után lehetőség volt közös fényképek készítésére, de az autogram osztás rohamát is állták olimpiai érmeseink. Dombi Rudolf, Verrasztó Evelyn és Módos Péter „Csonti” élménybeszámolói hatalmas sikert arattak.

Állásbörze és konferencia követi a fesztivált

Kárász Róbert már a folytatáson gondolkozik. Elképzelése szerint ugyanis a fiatalok problémáját egy kapunyitási pánik állásbörzével és konferenciával lehetne eredményesebben kezelni. Célja, hogy a felsőoktatásban tanuló több százezer hallgató és az intézményvezetők felismerjék a kezdeményezés fontosságát. „Fontos ügyet karoltam fel, rengetegen gratuláltak a kezdeményezéshez, biztosítottak a támogatásukról és hiszek fesztivál eredményességében” - hangsúlyozta Kárász Róbert.

További részletek a mozgalom honlapján és facebook-oldalán találhatók. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.