Sértegették, ezért zsidózott

Megfosztották a Becsületrendtől John Galliano divattervezőt

Nem viselheti többé a Becsületrendet John Galliano brit divattervező, akit egy francia bíróság antiszemita kijelentések miatt 2011 szeptemberében felfüggesztett pénzbüntetésre ítélt, Francois Hollande francia elnök rendeletben visszavonta tőle a kitüntetést.

2012.08.24 17:39MTI

Az augusztus 20-án kelt rendelet az eheti hivatalos közlönyben jelent meg.

Az 51 éves neves divattervező 2009 januárjában kapta meg a Becsületrend lovagi fokozatát.

A párizsi bíróság szeptember 8-án 6000 eurós (közel 1,7 millió forint) felfüggesztett pénzbüntetésre ítélte a divattervezőt, amiért 2011 februárjában két alkalommal is antiszemita szitkokkal sértegetett nőket Párizs Marais negyedének egyik sörözőjében.

Galliano a Dior művészeti igazgatója volt, antiszemita kijelentései miatt 2011 márciusában távoznia kellett a divatháztól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.