Galliano bocsánatot kért

Durván kritizálták, azért zsidózott

John Galliano brit divattervező szerdán bocsánatot kért állítólagos antiszemita kirohanásáért, amely a Christian Dior divatháznál betöltött állásába került.

2011.03.02 18:31MTI

"Az antiszemitizmusnak és a rasszizmusnak nincs helye társadalmunkban. Fenntartás nélkül bocsánatot kérek viselkedésemért" - áll a Gallianót képviselő brit jogi cégen keresztül nyilvánosságra hozott közleményben.

A divattervező teljes mértékben tagadta az ellene felhozott vádakat, és hangsúlyozta, hogy együttműködik a rendőrséggel az ellene indult vizsgálatban. A szerdai közleményben azt azonban elismerte, hogy "az ellene felhozott vádak megdöbbentették és felzaklatták az embereket".

Nyilatkozata szerint "szóbeli zaklatásnak volt kitéve" a múlt héten a párizsi bisztró teraszán, mielőtt az incidens történt. Mint hozzátette: "egy egyén megpróbált megütni egy székkel, miközben durva megjegyzéseket tett kinézetemre és ruházatomra".

Christian Dior kedden jelentette be, hogy azonnali hatállyal menesztette divattervezőjét, akit pár napja függesztettek fel állásából, amikor a rendőrségi vizsgálat elindult ellene. Galliano ellen egy pár tett panaszt a múlt héten, akik szerint a gibraltári születésű tervező heves vitában fajgyűlölő és antiszemita kijelentéseket tett rájuk.

A tervező a maga részéről rágalmazás és becsületsértés miatt nyújtott be keresetet, amit szerdai nyilatkozatában is megerősített.

Franciaországban szigorúan büntetik az antiszemita megjegyzéseket, és akár féléves börtönbüntetést is kiszabhatnak az ilyen esetekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.