Már a neve is nagyon jól hangzik...
Bűntudatmentes fehércsokoládé-hab - almával
Csakúgy, mint a klasszikus, sötét színű "párját", a fehércsokis habot sem ördöngösség elkészíteni - úgy eteti magát gyönyörű piros mártásával, hogy csak arra figyeljünk, nehogy addig kóstolgassuk, amíg nem marad a vendégeknek!
2012.04.18 06:29laptopkonyhaNem sok különbség van a sötét- és a fehércsokis hab között, mégis odaleszünk ezért a finomságért! A csokoládé-fogyasztás okozta esetleges (egyébként teljesen felesleges) lelkifurdalást csökkentheti az alma és a piros gyümölcsök értékes jelenléte. Habverőre fel!
Hozzávalók:
40 dkg fehércsokoládé
6 db tojás
10 dkg cukor
6 csomag vaníliáscukor
5 dl habtejszín
4 db zselatinlap
0.3 dl rum
Fahéjas gyümölcsmártáshoz:
20 dkg friss vagy fagyasztott piros gyümölcs (eper, málna, szeder, ribizli, áfonya)
10 dkg cukor
1 kk őrölt fahéj
Tálaláshoz: 2 db alma 1 db citrom leve
Elkészítés
Vízfürdőt készítünk: egy akkora lábast keresünk, amekkorába belefér az a tál (ne műanyag legyen), amelyikben dolgozunk. A lábas aljára vizet öntünk, felforraljuk, ebbe helyezzük a tálat (fém vagy jénai), amelyben dolgozunk. Így az alapanyagaink nem égnek le.
Ebbe a vízfürdőbe tett egyik edényben felolvasztjuk a csokoládét. Ezután egy másik tálat veszünk elő, és egy habverővel a tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot keverjük habosra a vízfürdőben, majd a forró vízről levéve még addig kevergetjük, amíg langyosra nem hűl.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tejszínt szintén. A zselatinlapokat beáztatjuk, a rumot felmelegítjük, elvegyítjük benne a kinyomkodott zselatint, és az egészet a tojásba keverjük. Ebbe dolgozzuk bele a csokoládét, majd óvatosan a habokat is.
Formába öntjük, és hűtőszekrényben legalább 4 órán át dermedni hagyjuk. Közben a cukorral és a fahéjjal összefőzzük a piros gyümölcsöket, passzírozzuk, hagyjuk kihűlni a szirupot. Közvetlenül a tálalás előtt gerezdeket vágunk az almákból, bekenjük citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Tálalás
A fehércsokoládé-habból galuskákat szaggatunk, tányérra rendezzük, díszítjük az almaszeletekkel, és meglocsoljuk az almát a vörös fahéjas mártással.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 3:30 Elhunyt Jan A.P. Kaczmarek lengyel Oscar-díjas filmzeneszerző
- 2:30 A GVH hat magyar véleményvezérrel és számos hirdető céggel szemben indított eljárásokat
- 1:30 OKF: a héten 11 vármegyében, csaknem 32 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat
- 0:54 Az eddigi legpontosabb madárcsaládfa szerint a madarak agymérete megnőtt az evolúció során
- 23:43 Az EB nyilvántartásba veszi a károsanyag-kibocsátás megadóztatását célzó európai polgári kezdeményezést
- 22:51 A MATE csaknem 3 milliárd forintból fejleszti a képzési infrastruktúráját
- 22:46 Vihar - Jelentős késések a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06