Ez igen
Igazi hétvégi ínyencség: marhafelsál tárkonyos mártással
A marhafelsál önmagában is igen ízletes lakomát ígér, a hozzá készíthető tárkonyos mártás azonban a finomság valóságos megkoronázása.
2012.03.10 07:29ma.huMi kell egy finom marhafelsálhoz? A tárkonyos változatot bőséges zöldségkörettel és mártással készítjük. Hogyan?

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg marhafelsál
- tárkonylevél
- só, őrölt bors
- 1 dl olaj
- 3 sárgarépa
- 2 fehér répa
- 5 dl vörös bor
- 3 evőkanál mustár
- 2,5 dl tejföl
- 4 dkg liszt
A húst sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, kevés forró olajon hirtelen elősütjük. Tepsibe tesszük, ráöntjük a zsiradékot.
Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a tárkonylevelet és fólia alatt 1,5-2 órán át pároljuk 180 C-fokos sütőben.
Ha megpuhult, felszeleteljük, a visszamaradt levét tejfölös habarással besűrítjük és mártásként kínáljuk.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 16:01 Alex Soros Hillary Clinton volt vezető tanácsadójával kötött házasságot New Yorkban
- 14:57 Új COVID-variáns terjed - borotvapengeszerű torokfájdalom a fő tünet
- 12:26 Több spanyol városban tiltakoztak ismét a tömegturizmus miatt
- 10:25 Először állít női vezetőt a külső hírszerzés élére a brit kormány
- 8:11 Kijev megerősítette, hogy visszakapott több mint 1200 holttestet Oroszországtól
- 6:10 Iráni Nobel-díjasok és művészek a harcok beszüntetésére szólítottak fel
- 22:38 Parajd - Csökken a Korond-patak sótartalma a folyamatos szivattyúzásnak köszönhetően
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06