Ez igen
Igazi hétvégi ínyencség: marhafelsál tárkonyos mártással
A marhafelsál önmagában is igen ízletes lakomát ígér, a hozzá készíthető tárkonyos mártás azonban a finomság valóságos megkoronázása.
2012.03.10 07:29ma.huMi kell egy finom marhafelsálhoz? A tárkonyos változatot bőséges zöldségkörettel és mártással készítjük. Hogyan?

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg marhafelsál
- tárkonylevél
- só, őrölt bors
- 1 dl olaj
- 3 sárgarépa
- 2 fehér répa
- 5 dl vörös bor
- 3 evőkanál mustár
- 2,5 dl tejföl
- 4 dkg liszt
A húst sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, kevés forró olajon hirtelen elősütjük. Tepsibe tesszük, ráöntjük a zsiradékot.
Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a tárkonylevelet és fólia alatt 1,5-2 órán át pároljuk 180 C-fokos sütőben.
Ha megpuhult, felszeleteljük, a visszamaradt levét tejfölös habarással besűrítjük és mártásként kínáljuk.