Enrique Urbizu filmje tarolt a Goya-díjátadón

Antonio Banderas és Salma Hayek üres kézzel távozott

Enrique Urbizu filmje, a No habra paz para los malvados című alkotás kapta a legtöbb Goya-díjat, a spanyol filmszakma legrangosabb elismerését. Antonio Banderas és Salma Hayek, valamint Pedro Almodóvar üres kézzel távozott a madridi eseményről.

2012.02.20 12:29MTI

A No habra paz para los malvados szinte az összes fontos kategóriában diadalmaskodott, ez lett a legjobb film, Enrique Urbizu kapta a legjobb rendezőnek, a film főszereplője, José Coronado pedig a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrot. Urbizu - Michel Gaztambide oldalán - a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában is Goya-díjat kapott.

A színésznők mezőnyében - Salma Hayeket, a La chíspa de la vida főszereplőjét is maga mögé utasítva - Elena Anaya, A bőr, amelyben élek című Almodóvar-film főszereplője aratott győzelmet. A legjobb férfi mellékszereplő Lluis Homar lett Kike Maillo Eva című filmjéből, ugyanebben a kategóriában a nőknél Ana Wagenert tüntették ki Goya-díjjal a La voz dormida című Benito Zambrano-filmben nyújtott alakításáért.

Sebastián Borensztein alkotása, az Un cuento chino - a főszerepben a Szemekbe zárt titkokból ismert Ricardo Darínnal - lett a legjobb ibero-amerikai alkotás, míg Michel Hazanavicius Oscar-várományos műve, A némafilmes a legjobb európai film.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.