Decemberben mutatják be az új Csizmás Kandúrt

Antonio Banderas hangján, olaszul szólal meg a macska

Az angol és a spanyol nyelvű változatok mellett az olaszul is megszólaltja Csizmás kandúr karakterét Antonio Banderas a Shrekből megismert népszerű figurának szentelt rajzfilmben.

2011.09.20 11:00MTI

A négylábúnak kezdettől fogva a málagai színész kölcsönözte hangját. A Csizmás kandúrról szóló önálló rajzfilmet hamarosan bemutatják, a spanyol közönség az épp most zajló San Sebastián-i filmfesztiválon kaphat 20 perces ízelítőt.
   
Olaszországban december 16-án mutatják be a Dreamworks stúdió új produkcióját, amelyben Salma Hayek is közreműködött, sőt a mexikói színésznő mellett Billy Bob Thornton is megszólaltat egy karaktert.
   
Csizmás kandúr történetét az 1628 és 1703 között élt Charles Perrault vetette papírra. A francia író meséket gyűjtött, így akadt a kandúr nyomára. Később a Grimm testvérek is megírták a macska meséjét, de a figura már Perrault előtt, Giambattista Basile 1634-ben megjelent könyvében is felbukkant.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.