Remek leves készíthető ebből a borsóból is
Finom lesz, de a csicseriborsót hagyjuk magára éjszakára!
A csicseriborsó leves elkészítése előtt érdemes egy éjszakára beáztatni az alapanyagot, azaz a borsót - majd nekiláthatunk a finomság elkészítésének.
2012.01.27 06:29ma.huA csicseriborsó a sima borsónál kevésbé közkedvelt, de a belőle készült ételeket is érdemes megkóstolni, különösen a csicseriborsó levest.

Hozzávalók:
- 15 dkg csicseri borsó
- 1 liter víz (az áztatóvízzel együtt)
- 1 fej hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1/2 kávéskanál tengeri só
- 1 csokor petrezselyem
Kuktában áztassuk be egy éjszakára a csicseri borsót. Másnap zárjuk le a kuktát és főzzük puhára a borsót kb. 1 óráig. Hűtsük le a kuktát és nyissuk ki, adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket és a sót.
Főzzük tovább 20 percig közepes lángon, míg puha nem lesz a zöldség. Turmixoljuk el és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a kitálalt levest.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 16:41 Ezért hagyd ki inkább a banánt a smoothie-ból!
- 14:24 Izrael történetének legnagyobb erdőtüzei tombolnak - videók
- 12:21 Izrael légi csapásokat hajtott végre a szíriai elnöki palota közvetlen környezetében
- 10:00 A Győzelem Napjára időzített terrorcselekményt hiúsítottak meg Oroszország déli részén
- 8:15 Európa Tanács: a sajtószabadság védelme kötelezettség, nem lehetőség
- 6:13 Kína szerint a koronavírus-járvány az USA-ból indulhatott ki
- 22:15 Halálos áldozata is van az észak-kínai robbanásnak
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06