Remek leves készíthető ebből a borsóból is
Finom lesz, de a csicseriborsót hagyjuk magára éjszakára!
A csicseriborsó leves elkészítése előtt érdemes egy éjszakára beáztatni az alapanyagot, azaz a borsót - majd nekiláthatunk a finomság elkészítésének.
2012.01.27 06:29ma.huA csicseriborsó a sima borsónál kevésbé közkedvelt, de a belőle készült ételeket is érdemes megkóstolni, különösen a csicseriborsó levest.

Hozzávalók:
- 15 dkg csicseri borsó
- 1 liter víz (az áztatóvízzel együtt)
- 1 fej hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1/2 kávéskanál tengeri só
- 1 csokor petrezselyem
Kuktában áztassuk be egy éjszakára a csicseri borsót. Másnap zárjuk le a kuktát és főzzük puhára a borsót kb. 1 óráig. Hűtsük le a kuktát és nyissuk ki, adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket és a sót.
Főzzük tovább 20 percig közepes lángon, míg puha nem lesz a zöldség. Turmixoljuk el és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a kitálalt levest.