Így készülnek a padlizsános cukkinis csónakok
Rozéval a cukkinis csónakban
Ha egy kellemes húsmentes napra vágyunk, készítsük el ezt a finom, telítő egytálételt. A padlizsános cukkinis csónakokat legjobb rozé borral fogyasztani!
2012.01.17 06:29ma.huJó sok sajttal és finomabbnál finomabb zöldségekkel készülnek a Padlizsános cukkinis csónakok. Érdemes megkóstolni, gyorsan a kedvencünk lehet!
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 közepes padlizsán (400 gr)
- só, bors
- 4 közepes cukkini (800 gr)
- 1 paradicsompaprika
- 5 evőkanál olaj
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 ágacska rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 gr reszelt sajt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 80 gr eidami (v. ementáli) sajt
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A padlizsánok szárát levágjuk, (ha zsengék, héjastul) apróra felkockázzuk, műanyag szűrőtálba tesszük, ½ órára besózzuk, hogy kesernyés levüket "kidobják".
A hámozatlan cukkinik tetejéről hosszanti irányban levágunk 1-1 vékony szeletkét, belsejüket kivájjuk. Fél órára besózzuk, üregükkel lefelé fordítva elcsorgatjuk a levüket. Közben a paradicsompaprikát, a levágott cukkiniszeleteket és a kivájt cukkinihúst felaprózzuk.
A padlizsánkockákat leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük 200 C-fokra. Olajjal vékonyan kikenünk egy közepes méretű sütőedényt, belefektetjük a "csónakokat", tetejüket-üregüket megkenjük 1 evőkanál olajjal és a sütőben 15 percig sütjük. 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a vékonyan felkarikázott hagymát.
A leöblített, lecsipkedett rozmaringlevélkéket a fokhagymával együtt finomra vágjuk, a hagymához adjuk. Rádobjuk a felaprózott paradicsompaprikát, cukkinit és padlizsánt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és erős tűzön, folyamatos kevergetéssel ropogósra-puhára sütjük (4-5 perc). 5 percig hűlni hagyjuk.
A zöldségraguhoz keverjük a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát, megtöltjük vele a cukkinikat. Ha kimarad a töltelékből, azt a cukkinik mellé és közé simítjuk.
A sajtot csíkokra vágjuk, a cukkini-csónakok tetejére fektetjük, további 15-20 percre visszatesszük a forró sütőbe és enyhe pirulásig sütjük.
Italajánlat: félszáraz rozé
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 6:00 Pályázati hírek
- 22:02 Az Európai Gyógyszerügynökség forgalmazásra ajánlotta Ixchiq nevű, chikungunya elleni oltóanyagot
- 21:01 Erőteljes növekedés a sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt.-nél 2023-ban
- 20:00 Voks 24 - Belga krízisközpont: jelentős a dezinformációs fenyegetés a belgiumi és uniós választások előtt
- 19:58 Magyarország tagsága az Európai Űrügynökségben 2015 óta igazi sikertörténet
- 18:23 Ukrán elnöki iroda: Washington valóban engedélyezte bizonyos oroszországi célpontok támadását
- 17:20 Elhunyt Kalmár Árpád
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06