Nyilvánosságra hozták a szállodai belső videókat

Leleplező videó: mégis előre kitervelték a DSK-botrányt?

Levetítette a francia állami televízió azokat a szállodai belső videófelvételeket, amelyek nem sokkal a Dominique Strauss-Kahnnal történt incidens után készültek: a felvételeken a szobalány táncra perdül az egyik inassal.

2011.12.09 12:29ma.hu

Megdöbbentő felvételeket vetített le pénteken reggel a francia állami televízió: a képeken Nafissatou Diallo látható, az a szobalány, aki intim viszonyba keveredett Dominique Strauss-Kahnnal és aki kirobbantotta a Nemzetközi Valutaalap vezére elleni botrányt. A képsorok mintegy 40 perccel azt követően készültek, hogy a szobalány orálisan kielégítette az időközben lemondott pénzügyi vezetőt.

A néhány perces videón jól látszik, amint Diallo hevesen gesztikulálva meséli kollégáinak, mi történt. Eközben DSK egy taxival elhagyja a szállodát, a hírek szerint lányával ment ebédelni. A szálloda állítólag azért szolgáltatta ki a felvételeket, mert egyszer s mindenkorra véget akar vetni azoknak az összeesküvés-elméleteknek, melyek szerint a francia kormány ügynökei állítottak csapdát a befolyásos embernek, aki Franciaország következő szocialista elnökeként szeretett volna indulni a választásokon.

A felvétel egyik pontján látható, hogy a szálloda két férfi alkalmazottja beszélgetett Diallóval, majd az egyik raktárban valami furcsa, már-már győzelmi táncnak mondható mozdulatsort adtak elő. Az örömtánc alapja egyelőre még vitatott, ám az összeesküvés-elmélet támogatói szerint ezzel ünnepelték azt, hogy Strauss-Kahnt végre elcsípték a politikai ellenségei.

Edward Epstein amerikai oknyomozó újságíró korábbi kijelentése szerint a mintegy 3 percig tartó ünneplés pont úgy néz ki, mintha a szálloda alkalmazottai egy tökéletes csapdát állítottak volna fel. A felvételeken ezzel szemben összesen alig 10 másodpercnyi "tánc" látható, a Sofitel szálloda szóvivője szerint pedig valamilyen sporteredményt ünnepelt. Epstein utóbb elismerte tévedését és kiadóján keresztül helyreigazította állításait, Strauss-Kahn ügyvédje pedig ismételten leszögezte: semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy összeesküvés történt.

A bukott vezető nemrégiben megegyezésre jutott a szobalánnyal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.