"Ostoba"

DSK pajzán könyve - a szobalány provokált

Sajnálja a "beleegyezéssel történt, de ostoba" kapcsolatot a szobalánnyal Dominique Strauss-Kahn, s nem tagadja, hogy "szabad szexuális életét élt".

2011.12.01 14:19MTI

A Nemzetközi Valutalap (IMF) májusban nemi erőszakkal megvádolt, majd a vádak alól felmentett volt vezérigazgatója először mondta el saját verzióját arról, hogy mi történt a manhattani Sofitel szálloda elnöki lakosztályában.

A Franciaországban csütörtökön megjelent életrajzi kötet alátámasztja az összeesküvés-elméletet.

Michel Taubmann újságíró az Affaires DSK, la contre-enquete című kötetében azt állítja, hogy Nafissatou Diallo provokálta ki a szexuális kapcsolatot Strauss-Kahnnal és feltehetően ő lopta el a volt IMF-vezér mobiltelefonját, amely azóta sem került elő.

"Dominique Strauss-Kahnt csapdába csalták. Ez az ember senkit nem erőszakolt meg, sem New Yorkban, sem Párizsban. Ez politikai és nem erkölcsi ügy, amely a titkosszolgálatokkal kapcsolatosan vet fel kérdéseket" - hangsúlyozta Taubmann a Canal+ francia kereskedelmi televíziónak adott interjúban. Véleménye szerint a természet törvényeivel ellentétes az a feltételezés, hogy Strauss-Kahn képes lett volna fegyver nélkül a magas és testes nőt maga előtt térdre kényszeríteni és úgy is tartani felláció céljából.

Az újságíró a következőképpen írja le a szállodaszobában történt jelenetet: "Strauss-Kahn ádámkosztümben lépett ki a fürdőszobából. Nafissatou kifele indult éppen, de nem túl sietősen. (A szobalány) egyenesen a szemébe nézett, aztán kitartóan a nemi szervét figyelte. DSK megértette az ajánlatot. Tetszett neki a helyzet".

A politikus-közgazdász a kötetben sajnálatát fejezte ki "a Nafissatou Diallóval beleegyezéssel létrejött, de ostoba viszony miatt". Az újságíró szerint megmagyarázhatatlan, hogy egyáltalán mit keresett a szobalány a lakosztályban. Feltételezése szerint azért ment be, hogy ellopja Strauss-Kahn hét mobiltelefonjából a legfontosabbat, azt, amelyik az IMF vezetőjeként a hivatalos készüléke volt, és fontos gazdasági adatokat tartalmazott. "A mobiltelefon minden valószínűség szerint a Sofitel 2806-os lakosztályában tűnt el" - írta az újságíró.

Strauss-Kahn utoljára a lányát hívta róla a szobalánnyal történt szexuális kapcsolat után, aki a beszélgetés alatt a szobában tartózkodott. "Ez a nő nem azért tett ajánlatot Strauss-Kahnak, mert hirtelen beleszeretett. Nem is azért, mert pénzt akar. Nem prostituált. Megrendelésre küldték oda azzal a feladattal, hogy vonja ki a forgalomból az IMF vezetőjét" - állította az újságíró a France Info hírrádióban.

A könyv szerzője szerint "két dolog biztos": a telefon eltűnt és Strauss-Kahnt alaptalanul vádolták meg nemi erőszakkal. A szobalány ügyvédjei - akik a kártérítésért folytatott polgári eljárásban továbbra is azzal vádolják a volt IMF-vezért, hogy május 14-én a Sofitel szállodában fellációra kényszerítette ügyfelüket - "teljes őrületnek" nevezték a könyvben írtakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.