Ez a zöldbabfőzelék meleg nélkül is jóízű!
Hideget hidegben? Pedig úgy finom
Meglepő lehet, de a hideg zöldbabfőzelék remek csemege, ráadásul kiváló köretnek. Nem a megszokott módon kell elkészíteni.
2011.11.22 06:29ma.huMeglepően hangozhat a hideg zöldbabfőzelék - elkészítési módja persze nem olyan, mint a megszokotté. Lássuk, hogyan csináljuk.

Hozzávalók:
- 80 dkg zöldbab
- 2 őszi- vagy 3 sárgabarack liszt
- só, cukor
A zöldbabot megtisztítjuk, kézzel 3-4 cm-es darabokra tördeljük, kevés sós vízben megpároljuk.
Egy másik edényben a kimagozott, apróra vágott barackot kevés vízben puhára főzzük, esetleg cukorral ízesítjük.
A zöldbabot és a barackot a levével együtt összeöntjük, csomómentesen elkeverünk benne 1-2 kanál lisztet (keményítőt), összeforraljuk. Hidegen tálaljuk.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 20:36 Orosz hírszerzés: ukrán-brit provokáció készül a Balti-tengeren
- 18:13 A legsúlyosabb büntetéssel sújthatják a minnesotai gyilkosságok elkövetőjét
- 16:10 Elfogyhatnak Izrael légvédelmi rakétái
- 14:43 NAÜ - Nincs bizonyíték arra, hogy Irán atombombán dolgozna
- 12:33 Tömegsír egy apácák által működtetett anyaotthonnál - közel 800 gyermek holttestét rejtheti egy szennyvíztározó
- 10:04 Újraélesztettek egy két hónapos csecsemőt Fejér vármegyében
- 8:41 Óriási vihar csapott le a horvát tengerpartra - videó
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06