A mustáros csirkecomb kicsit más, és könnyű
Nevetségesen egyszerű így elkészíteni a csirkét!
Ha a szokásoshoz képest csak egy kicsit szeretnénk eltérően készíteni a csirkecombot, kenjük meg jól mustáros mártással, és a száraz fehérbor se hiányozzon a hűtőből!
2011.11.19 07:29ma.huHa még sosem próbáltuk, élvezzük ki: a csirkecombok finom pecsenyévé alakíthatók egy kis mustáros mártás és megfelelő sütés segítségével.

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 2 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál mustár
- só
A combok bőrét lehúzzuk, a húst rostjaira merőlegesen bevagdossuk, kissé sózzuk. Az alufóliát egy kanál olajjal bekenjük, egymás mellé fektetjük a combokat, és bekenjük a mustárba kevert hagyma, olaj, fehérbor keverékéből készített mártással.
A fóliát ráhajtjuk a húsra, és sütőben 35-40 percig sütjük. Ez idő alatt a mártást magába szívja és zamatos pecsenye lesz. Párolt zöldségkörettel finom.
Kapcsolódó írások:
- Káposztából figyel a csirkehús - és finom!
- A csirke kuktában olcsó és finom
- Tejbe kell áztatni, de kisütve aztán isteni!
- Póréhagymát a csirkéhez, aztán csak szürcsölni...
- Ízetes, ha a hasába zöldborsót tömünk
- Csirke és tojás: a titok csak a rétegek száma!
- Még jó, hogy a csirke nem érzi, mikor betekerjük