A művészek honorárium nélkül vállalták a fellépést

Hatmillió forint gyűlt össze a Japán megsegítésére rendezett koncerten, az Akadémián

Hatmillió forint gyűlt össze a japán földrengés és szökőár áldozatainak megsegítésére szervezett jótékonysági koncerten szerdán a Magyar Tudományos Akadémián.

2011.04.28 22:31MTI

Mint az MTA honlapján olvasható, a hangversenyt a Magyar-Japán Baráti Társaság, Sűdy Zoltán volt tokiói nagykövet és Szabadi Vilmos Liszt-díjas akadémiai tanár szervezte.
   
A rendezvény védnökségét Schmitt Pál államfő és felesége, Makray Katalin, valamint valamennyi korábbi köztársasági elnök és házastársaik vállalták.
   
A hallgatóság soraiban jelen volt Sólyom László volt köztársasági elnök és felesége, Ito Tecuo japán nagykövet és a távol-keleti ország diplomáciai képviseletének számos tagja, Pálinkás József, az MTA elnöke, illetve a magyar kulturális, tudományos és gazdasági élet rangos képviselői.
   
A koncerten, amelynek művészeti vezetője, Szabadi Vilmos Liszt-díjas akadémiai tanár, fellépett Klukon Edit, Ránki Dezső, Falvai Sándor és Onczay Csaba, valamint a Liszt Ferenc Kamarazenekar és az Amadinda Együttes.  
   
A művészek honorárium nélkül vállalták a fellépést, az Akadémia Dísztermét pedig Pálinkás József térítésmentesen biztosította a szervezőknek. A cégek adományaiból, a felajánlásokból és a jegyek értékesítéséből mintegy hatmillió forint gyűlt össze, amelyet a szervezők teljes egészében a természeti csapás károsultjaihoz juttatnak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.