József Attila születésnapjára emlékezünk

Ma van a költészet napja

Ma van a költészet napja, ez alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást.

2011.04.11 07:28MTI

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon. Ezen a napon hagyományosan megkoszorúzzák a költő budapesti emléktábláját egykori lakóhelyén, a ferencvárosi Gát utca 3-ban, valamint a Liszt Ferenc téri József Attila-szobrot is.
   
A Ferencvárosban számos más helyszínen is rendeznek programokat, az Uránia Nemzeti Filmszínházban filmvetítéssel, a Petőfi Irodalmi Múzeumban József Attila levelezéséből összeállított műsorral emlékeznek a költőre. A Gödör Klub Népszavalás címmel tart rendezvényt.
   
A Magyar Írószövetség Csepelen ünnepel, ahol Jókai Anna Kossuth-díjas író lesz a díszvendég, Debrecenben pedig a Csokonai Színházzal közös költői estre várják a közönséget.
   
A Magyar Versmondók Egyesülete Lőrinciben pódiumi estet rendez, Diósdon ötszáz diák szaval és énekel egyszerre, Gödöllőn, Győrött és Debrecenben is maratoni versolvasással várják a költészet szerelmeseit, Zalaegerszegen helyi költők olvasnak verseikből, Veszprémben idén is útjára indul a versbusz, Nyíregyházán közös versmondásra várják a város lakóit, Pécsen Hobo József Attila-estjét is láthatja a közönség, Kaposváron pedig formabontó versünnepet tart a Csiky Gergely Színház.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.