Magasak és jegyárak és nagy a túlkínálat is

Hosszú távon elriaszthatja a 3D-s mozi a nézőket

A 3D-s filmek nagyon magas jegyáraival és túlkínálatával a piacon Hollywood azt kockáztatja, hogy megöli "aranytojást tojó tyúkját", vagyis elriasztja a nézőket - állapítja meg a PricewaterhouseCoopers által készített tanulmány, amelyet a The Hollywood Reporter című szaklap közölt.

2011.01.15 12:02MTI

A tavalyi észak-amerikai mozijegybevétel ugyan túlszárnyalta az előző évit, de ez nem jelentette az eladott jegyek számának növekedését: a különbség a jegyár-növekedésből származott.

"A teljes mozibevétel 50-70 százaléka a drágábban megtekinthető 3D-s filmek forgalmazásából keletkezett"
- emelte ki a tanulmány. A közvélemény-kutatások szerint azonban a jegyenkénti 5 dolláros felár már kiüti a biztosítékot a nézőknél.

A megkérdezett amerikaiak 77 százaléka legfeljebb a szokványos mozinál 4 dollárral többet szán egy háromdimenziós szórakozásra. Sokan egyáltalán nem akarnak felárat fizetni, és a felmérések azt sugallják, hogy a mozisoknak előbb-utóbb le kell mondaniuk erről a pluszbevételről.

A tapasztalatokat összefoglalva a tanulmány leszögezte: sok ember lelkesedik az újdonságért, ugyanakkor fennáll a veszély, hogy az iparág résztvevői a 3D felértékelésével megölik az "aranytojást tojó tyúkot".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.