Lecsapott a VPOP

Jó biznisz a 3D és a mozi: milliárdos adócsalást lepleztek le!

Adócsalás és adóra elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak mozifilmek és 3D-s produkciók készítésével, valamint értékesítésével foglalkozó gazdasági társaságokkal szemben - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) szerdán az MTI-vel.

2010.12.08 14:28MTI

A közlemény szerint az elkövetők a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján fiktív számlák felhasználásával 2,3 milliárd forinttal károsították meg a központi költségvetést, és ez az összeg a nyomozás során még tovább nőhet.

A bűnelkövetői kör a filmek gyártására és értékesítésére egy komplex számlázási láncolatot hozott létre, amelyben a filmek finanszírozásában és az értékesítésben résztvevő offshore cégek, valamint az áfa-visszaigénylő pozícióba kerülő gazdasági társaságok mellett hamis, fiktív költségszámlákat kibocsátó cégek is megtalálhatók voltak.

A VPOP tájékoztatása szerint a napokban összehangolt akció keretében 45 nyomozó és járőr részvételével 14 helyszínen tartottak házkutatást, amely után öt embert gyanúsítottként hallgattak ki, hármat közülük őrizetbe is vettek, előzetes letartóztatásukat a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.