A nemzet anyja: Winnie Mandela

Opera készül Nelson Mandela volt feleségéről

A gyakran csak a nemzet anyjaként emlegetett Winnie Mandeláról szóló opera angol és xhosza nyelven kerül a nézők elé.

2010.12.30 07:00MTI

Nelson Mandela volt feleségéről, Winnie Mandeláról szóló operát állítanak színpadra Dél-Afrikában jövőre. Winnie Madikizela-Mandelát az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) arcaként ismerte meg a világ, míg Nelson Mandela politikai fogolyként börtönben raboskodott.

A Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnökének volt feleségéről szóló operaművet Pretoriában mutatják be 2011-ben - jelentették be a mű producerei.

A gyakran csak a nemzet anyjaként emlegetett Winnie Mandeláról szóló opera angol és xhosza nyelven kerül a nézők elé.

A darabban kiemelt szerepet kap Winnie Mandela megjelenése az apartheid rendszer alatt elkövetett bűnöket vizsgáló bizottság előtt. A botrányoktól is kísért asszonyt egy követőjének meggyilkolása ügyében idézték a testület elé.

Emberölésben nem találták bűnösnek, a tinédzserkorú áldozat elrablásában való segédkezésben viszont igen. Börtönbüntetését fellebbezés után bírságra változtatták.

Winnie Mandela manapság parlamenti képviselő, az ANC tagja. Nelson Mandelával 1992-ben váltak külön, a válást négy évvel később mondták ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.