Animációs biennálé

Életműdíjat kapott Jankovics Marcell

A X. Pozsonyi Animációs Biennálén válogatást mutattak be Jankovics Marcell munkáiból és a Prix Klingsor elnevezésű életműdíjjal ismerték el a magyar alkotót

2010.10.19 15:45MTI

Életműdíjjal ismerte el Jankovics Marcell munkásságát a pozsonyi animációs biennále, a seregszemlén Szoboszlay Eszter Szomszédolás című alkotása is elismerést kapott.

A Magyar Filmunió keddi közlése szerint a hétvégén véget ért X. Pozsonyi Animációs Biennálén válogatást mutatattak be Jankovics Marcell munkáiból és a Prix Klingsor elnevezésű életműdíjjal ismerték el a magyar alkotót.

A nemzetközi zsűri a Kossuth-díjas művész mesefilmjeinek egyedi világát és képi megjelenítését emelte ki értékelésében. Az életműdíjat Jankovics Marcell személyesen vette át a szlovák fővárosban.

A rendezvény kísérőprogramjaként Az ember tragédiája és az Ének a csodaszarvasról című művekből kiállítás is látható november 10-ig a pozsonyi magyar kulturális intézetben.

A 22 ország részvételével zajlott pozsonyi seregszemle versenyprogramjában díjazták a Kecsekemétfilmben készült Szomszédolás című alkotást, mely a Fejlakók című sorozat friss epizódja.

A nemzetközi zsűri Szoboszlay Eszter alkotását a visegrádi országokból érkezett legjobb filmként értékelte.

A filmunió közlése szerint a magyar animációk külföldi körútja a napokban Lipcsében folytatódik.

A legfontosabb európai animációs fórumok közé sorolt lipcsei filmfesztiválra Magyarországról három új alkotás - Bertóti Attila Ariadné fonala, Cakó Ferenc Érintés és Felméri Cecília Mátyás, Mátyás című munkája érkezik. Mindhárom animáció a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.