Hiller István mentette fel 2007-ben

Visszatér az Iparművészeti Múzeum élére Takács Imre

Jogerős bírósági ítélet alapján pénteken visszahelyezte az Iparművészeti Múzeum főigazgatói állásába Takács Imrét a nemzeti erőforrás miniszter - tájékoztatta a múzeum az MTI-t.

2010.10.18 13:00MTI

Mint azt Takács Imre az MTI érdeklődésére felidézte, az előző kulturális miniszter, Hiller István még 2007. szeptember 1-jei hatállyal mentette föl főigazgatói megbízásából.

A döntés ellen a munkaügyi bíróságon keresettel élt, s 2008 júniusában a pert jogerősen meg is nyerte. Hiller István azonban ugyanazzal az indoklással ismét felmentette Takács Imrét, aki újabb munkaügyi pert indított, amelyet ugyancsak megnyert.

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság ítélete október 15-i határidővel vált jogerőssé. Mint azt a szaktárca is közölte az MTI-vel, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője az ítélet alapján Takács Imrét pénteken "megerősítette főigazgatói vezetői megbízásában".

Amikor először fordult a munkaügyi bírósághoz Takács Imre, azt nyilatkozta, hogy felmentésének részletes indoklását a perindítás miatt nem kívánja közzétenni.

Ezt azonban - mint azt az MTI-nek elmondta - a múzeumban tartandó hétfői sajtótájékoztatón megteszi.

A főigazgató megjegyezte: a közalkalmazotti munkaviszonyából annak idején nem mentette fel Hiller István, így az elmúlt három évben főmuzeológusként az Iparművészeti Múzeumban dolgozott.

A bírósági procedúra idején hirdettek új pályázatot a főigazgatói posztra, amelyet megpályázott, de - a múzeumi közalkalmazottak nagy többségének támogatása ellenére - nem őt, hanem Renner Zsuzsannát nevezte ki Hiller István.

"Renner Zsuzsannával most az történik, ami velem, az ő megbízását a miniszter kénytelen volt visszavonni, jelenleg főmuzeológusként az Iparművészeti Múzeum munkatárs
a" - tette hozzá Takács Imre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.