10 éves korában veszítette el karjait

A lábujjaival zongorázó fiú nyerte a kínai X-Faktort

Egy lábujjaival zongorázó fiatalember nyerte vasárnap az első, nemzetközi licenc alapján készült China's Got Talent című kínai televíziós tehetségkutató show-t.

2010.10.12 14:45MTI

A 23 esztendős Liu Vej tízéves korában veszítette el karjait, amikor bújócskázás közben áramütés érte.

Autodidakta módon 18 éves korában tanult meg lábujjaival zongorázni, és a verseny fináléjában a You're Beautiful című szám előadásával állította a maga oldalára a közönséget.

A fiatalembernek két vetélytársa volt a döntőben: egy hétéves stand up komikus, és egy 23 éves énekes, aki a harmadik helyet szerezte meg a Beyond hongkongi rockegyüttes Boundless Oceans Vast Skies című dalával.

A tévés tehetség-kutató műsor májusban debütált Kínában, és egyre növekvő érdeklődés mellett a szeptember 26-i elődöntője már a legnézettebb műsorszám lett.

A siker nyomán a szervezők máris arról beszéltek, hogy jövőre ismét megrendezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.