Bánfalvy Ágnes, a leendő film rendezője

Mozifilmet készítenek az Abigélből

Mozifilmet fognak forgatni Szabó Magda Abigél című regényéből, amelyből 1978-ban már készült egy nagy sikerű televíziós sorozat.

2010.10.07 19:15MTI

A film szereplőinek felkutatása, válogatása már megkezdődött.

A legnagyobb kihívást a főszereplő Vitay Georgina megformálójának a megtalálása jelenti, őt az egész országban keresik - mondta Bánfalvy Ágnes, aki a Zsurzs Éva által rendezett televíziós változatban Torma Piroskát alakította.

A mintegy 400-450 millió forintba kerülő mozifilm forgatása várhatóan 2011 augusztusában vagy szeptemberében kezdődik, a bemutatót 2012-ben tartják.

Bánfalvy Ágnes emlékeztetett arra, hogy néhány évvel ezelőtt a Nagy Könyv versenyben az Egri csillagok után az Abigél bizonyult a második legnépszerűbb hazai alkotásnak, így várhatóan komoly közönségigényt elégít majd ki a mozifilm is.

Tasy Géza elmondta: Szabó Magda életében nem vetődött fel, hogy mozifilm készüljön az Abigélből, sőt, a nagysikerű televíziós sorozat után az írónő "nem akart a darabhoz soha hozzányúlni".

Amikor viszont megkeresték, hogy az Operettszínház musicalként mutatná be, igent mondott, sajnos a sikert már nem érhette meg.

Bizonyosan igent mondana a mozifilmre is - fűzte hozzá Tasy Géza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.