Kalapács alatt a hangszer

"Mozart-zongora" bukkant fel Németországban

Állítólag Wolfgang Amadeus Mozart egyik zongoráját készül elárvereztetni egy németországi hangszerkészítő.

2010.08.08 18:00MTI

A baden-badeni zongoraépítő mester az 1980-as évek közepén egy strasbourgi régiségkereskedőtől vásárolta a XVIII. századi hangszert, és most eladásra kínálja egy internetes aukciósházon keresztül. A tétel láttán jelentkezett egy ismert zenetörténész, aki arra gyanakszik, hogy ez az a régóta keresett zongora, amelyen Mozart strasbourgi fellépésein játszott. 

A hangszert egy régi bécsi olajfestményről ismerte fel. A szakértők most vizsgálják, hogy feltevése helyes-e - olvasható az SWR rádió honlapján. Ha a zongora valóban egykor Mozarté volt, akkor a rádió szerint akár több millió eurót érhet. 

A Christie's németországi aukciósháza megerősítette a rádiónak, hogy egy olyan kalapácszongoráról van szó, amelynek mindössze nyolc példányáról tudnak az egész világon, és 1775-ben a németországi Zweibrückenben készítette Christian Baumann.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.