Mozart bányásszá lesz?

Kőbányában adják elő A varázsfuvolát Ausztriában

Látványos operaelőadásra készülnek a Kismarton (Eisenstadt) közelében fekvő St. Margarethen kőbányájában: A varázsfuvola című Mozart-operát számos tűz-, fény- lézereffekt színesti.

2010.07.12 16:09MTI

Wolfgang Werner, a római kori kőbányába szervezett operafesztivál intendánsa arról számolt be, hogy egyre nagyobb a lámpaláz a szerda esti bemutató előtt. A művészek a premierig folyamatosan próbálnak. Werner a próbák alapján azt jósolja, hogy a produkció nem kelt majd csalódást, igazi világszínház lesz.

1999 után másodszor adják A varázsfuvolát - idén 30 estén.

A rendező Manfred Waba, aki a legtöbb produkciót vitte színre a kőbányában. Rudolf Randa operarajongó, aki a kezdetektől részt vesz a fesztiválon, a próbák alapján úgy véli, hogy egyszerű, látványos,és bármely kultúrából érkező néző számára élvezetes előadás kerül színre St. Margarethenben.

A St. Margaretheni kőbányában régen passiójátékokat adtak elő, ám a nézőtér meglehetősen leromlott. Az 1990-es évek közepén felújították, kiszolgáló épületeket emeltek és szabadtéri operafesztiválokat szerveztek ide.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.