Kitűnő irodalmi pezsgésű est Faludy emlékének

Óriási siker volt a Faludy György utolsó éve című könyv bemutatója

Az eredetileg február 22-ére, péntek este 19 órára az Alexandra Pódiumára, tervezett, majd Matyi Dezső program-letiltása következtében új helyszínen megtartott est, melyen a szerző, Milánovics Danica először beszélt nyilvánosság előtt a könyvéről, - és említést tett a Faludy Fanny ellene indított peréről -, óriási sikert aratott.

2008.02.23 10:20ma.hu

A zsúfolásig telt terem a 10 évvel ezelőtti Faludy estek hangulatát idézték: hátul, a székeken idősebbek, elől, az előadóhoz közel pedig fiatalok ültek a földön. Az est egyébként kellemes hangulatban telt, sok történet elhangzott Faludyról, visszaidézték szellemét, humorát, műveltségét. Az ország minden tájáról, sőt, még Ausztriából is érkező szerencsés vendégek, akik részesei lehettek ennek a kitűnő irodalmi pezsgésű estének.

Matyi Dezsőt, az Alexandra Könyvkiadó tulajdonosát nagy dilemma elé állította a nemrég megjelent Faludy György utolsó éve című könyv. El kell döntenie ugyanis, hogy továbbra is kitart-e pártfogoltja, Faludy özvegye, Fanny asszony mellett, aki az utóbbi időszakban tett nyilatkozataival köztudottan rengeteget árt és ártott a költőóriás jóhírének, presztízsének, avagy inkább megvédi a 2006-ban elhunyt Faludy emlékét. Ez egyúttal azt is jelentené, hogy kiáll a szóban forgó könyv szerzője mellett, valamint egy másik, Faludy Kovács Fanny jellemét szintén kritikusan megíró - egyébként Alexandrás szerző - Tisza Kata mellett is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.