Egy kicsi magyar a díjátadón

Jude Law és Rachel Weisz kapták a legjobb színészek Whatsonstage-díját

Rachel Weisz kapta meg a legjobb színésznőnek, Jude Law pedig a legjobb színésznek járó Whatsonstage-díjat, az egyetlen brit színházi elismerést, amelyet kizárólag a közönség szavazatai alapján ítélnek oda.

2010.02.17 13:24MTI

A Whatsonstage.com színházi portál internetes szavazással odaítélt díjait vasárnap adták át a brit fővárosban. Jude Law a Hamlet címszerepéért kapta a legjobb színésznek járó elismerést, míg Rachel Weisz A vágy villamosában, Blanche Dubois szerepében nyújtott alakításáért kapta a kitüntetést.

A Mr. Bean sztárja, Rowan Atkinson hozhatta el a legjobb musical-színésznek járó díjat az Oliver című darab Fagin-alakításáért.

A legjobb musical-színésznőnek járó elismerést Patina Miller érdemelte ki a Sister Actben (Apáca-show) nyújtott teljesítményéért. A legjobb színházi produkciónak odaítélt elismerést a Godot-ra várva című előadás kapta, amelyben olyan színészeket láthat a közönség, mint az X-Men filmekben is együtt játszó Patrick Stewart és Ian McKellen.

A közönség szavazatai alapján a legjobb prózai darab Jez Butterworth Jerusaleme, a legjobb musical pedig a Priscilla Queen of the Desert (Priscilla, a sivatag királynője) lett. A szervezők tájékoztatása szerint összesen 46 ezren szavaztak a díjakra az interneten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.